ProvinsGalop

Heste og mere

De dygtigste heste i Danmark

Der er hård konkurrence indenfor hestesport på dansk jord og udenlandske heste blander sig ofte i top tabellen ved de danske hestevæddeløb. Men der er flere danske hingste og hopper som er blandt favoritterne til topplaceringerne i denne sæson, og vi har kastet et blik på deres nylige sejre og personer bag.

Den mest succesrige skandinaviske hingst er fra Frankrig

Den brune hingst Brownie blev født i Frankrig i marts 2012 og kom til Danmark et par år senere. Han sejrede allerede ved sin anden start i Klampenborg som han har til hjemme. Sidste år i 2016 havde den 4-årige hingst sin hidtil bedste sæson med fire vigtige sejre i nogle af de største internationale løb. Brownie har konkurreret helt op til 2830 meter, men de fleste sejre er kommet på løb mellem 1200 og 1800 meter.

Det er Lone Kaj-Nielsen som ejer Brownie og Bent Olsen som står for træningen. Hingsten med den brune kulør er bedømt til 95 i handicap og er dermed den højst dømte skandinaviske trænede hest i øjeblikket. Sammen med jockey Oliver Wilson på ryggen har folkene bag Brownie vundet præmiepenge for over 1,5 millioner kroner. De har blandt andet vundet det vigtige listede løb Pramms Memorial som bliver afholdt i svenske Jägersro hvert år.

Den bedste danske hingst er fra Skive

Bent Svendsen træner den måske mest succesrige danske hingst. Come on Hugo er navet på hesten fra Skive som blev kåret som Årets 2 årring ved det aarhusianske Hestesportens Galla arrangement. Det kom ikke som en overraskelse da Svendsen og Come on Hugo allerede havde vundet Dansk Opdrætningsløb inden den store begivenhed. Den rutinerede travtræner har været i hestesporten i mere end tredive år, og han blev imponeret over sin stjernehest allerede første gang han havde ham inde på en bane. Planen er at få Come on Hugo ud i alle løb hvis han er fit for fight. Derfor vil det være muligt at bette på Come on Hugo sejr på de danske væddeløbsbaner over hele landet.

De bedste danske hopper

Det er nordmænd som står bag den mest populære danske hoppe. Patricia Hastrup hedder den tiårige danske hoppe som for nyligt sejrede i Danmarksmesterskabet for Hopper. Det er den norske travtræner Jens Kristian Brenne og kusken Lars Anvar Kolle som tager Patricia hoppen med til konkurrence. Den danske hoppe har skaffet sit team over 1 millioner kroner i præmiepenge og der er også mange andre heste entusiaster som vinder penge ved at satse på hende.

En anden succesrig dansk hoppe hedder Blowmywhistle og står i Peter Jensens stald. Som treåring vandt hoppen fire vigtige sejr, blandt andet Hoppe Grand på den aarhusianske Jydsk Væddeløbsbane. Derudover imponerede den brune hoppe ved at havne i top tre i elleve ud af tolv løb. Derfor bliver det spændende at se om Jensen og Blowmywhistle kan gøre det ligeså godt eller bedre i år. Hold øje med Provinsgalop for at få alle nyheder om Patricia Hapstrup, Blowmywhistle og alle de andre succesrige danske heste.