ProvinsGalop

Heste og mere

Heste væddeløbsbaner i Danmark

Det er altid en sand fornøjelse at overvære hestesport ved travbanen. Derfor er der masser af danskere som hvert år nyder hestevæddeløbssporten sammen med vennerne, kollegaerne, kæresten eller familien. Der er ni væddeløbsbaner i Danmark og de to mest populære ligger omkring de største danske byer i Aarhus og Charlottenlund. Begge har eksisteret tæt på eller mere end hundrede år, og derfor er der noget historisk ved at besøge en af dem eller begge to. Nedenfor giver vi dig en ide af historien bag de to mest famøse danske væddeløbsbaner og historien bag.

Hestevæddeløb i København og omegn

Lunden er for mange den mest velkendte danske væddeløbsbane. Det er den ældste i hele Norden og var den eneste af sin art i de første par årtier. Den hedder rigtigt Charlottenlund Traverbane og her går historien helt tilbage til 1891. Den smukke bane er designet af Gotfred Tvede som var en af tidens største arkitekter. Senere er der også blevet tilføjet bygninger af Georg Wittrock. Som noget helt unikt er der en driving range for golfspillere midt inde på travbanen, men de fleste kommer for at se hestene løbe stærkt.

Banen ligger i det flotte Hellerup kvarter tæt på Strandvejen og her har hestevæddeløb været populært siden dag et. Ved det første løb var der 10.000 københavnere på tilskuerpladserne og siden da er de største mesterskaber blevet afgjort her. Der er omkring 40 heste relaterede begivenheder på travbanen i Charlottenlund om året. Du kan for eksempel tage til Dansk Trav Derby, Dansk Opdrætningsløb og Dansk Travkriterium i udkanten af den danske hovedstad.

Hestevæddeløb i Jylland

Den aarhusianske væddeløbsbane har nærmest eksisteret i århundrede. Banen ligger kun tyve minutter fra Aarhus centrum og derfor er der masser heste entusiaster som tager den korte tur ud til travbanen i den smilende by. Her finder de vej til sine pladser på den naturskønne oase hvor de nyder at se hestesport. Nogle gang tager folk endda ud til banen blot for at se hestene blive trænet og glemme alt om sin egen stress og jag.

Den blev åbnet i juni 1924 efter Jydsk Væddeløbsforening havde arbejdet et par år på projektet. Der var allerede syv galopløb ved premieren, inklusiv Jyllandsløbet, så man må sige at der har været fart over feltet siden den første dag. Der gik nogle år før det var muligt at se hestene trave i centrum af den jyske væddeløbsbane men i dag kan du opleve galopløb, trav og endda Monté. Der er omkring 35 løbsdage om året som er spredt ud over alle 365 dage.

Andre danske væddeløbsbaner

Som sagt er der syv andre væddeløbsbaner i Danmark udover Aarhus og Charlottenlund. Du kan også tage til Dansk Hestevæddeløb i Nykøbing og Klampenborg på Sjælland, mens den Fynske Væddeløbsbane naturligvis ligger i Odense. I Jylland ligger der også travbaner i Billund, Skive og Aalborg, mens den sidste danske væddeløbsbane er placeret på Bornholm. Så der er masser af muligheder for at se hestene løbe over hele Danmark.