ProvinsGalop

Heste og mere

Hvilke Lande Elsker Bingo?

I Danmark er vi meget glade for Bingo, uanset om vi spiller det i det virkelige liv eller online på Maria Bingo, men er vi den førende nation inden for banko? Nu hvor mange spiller bingo i forbindelse med juletid har vi valgt at nærstudere hvilke nationer, der er glade for dette populære spil.

Briterne Elsker Bingo

Det siges at bingo har været populært i Storbritannien siden 1920’erne. Nu til dags spiller over 3,5 millioner personer i Storbritannien bingo. 

Det Startede i Italien

Historien går at bingospillet går helt tilbage til år 1530 i Italien. Siden da spredte det sig til resten af Europa. Nu til dags har online bingo vokset med enorm hast i det støvleformede land. Tal viser at der blev satset for 154 millioner EUR på bingo i Italien i 2019. Det tal steg til 243 millioner EUR i 2020.

Vi Er Vilde Med Bingo i Danmark

Hvor mange personer spiller bingo i Danmark? Vi har ikke deciderede tal på denne statistik. Det eneste vi kan sige er at spillet er utrolig populært. Der er mange udgaver af bingo, og der findes endda hestevæddeløb bingo

Folk samles ofte i forsamlingshuse omkring juletid, hvor der spilles om præmier som fx en flæskesteg. Andre vælger at spille hele året rundt. I Danmark er den mest udbredte bingoudgave 90-bingo. Det er med 90 tal, hvor det sidste tal kaldes for ”Gamle Ole”. 

Bingo Hos Vores Tyske Naboer 

De er også meget glade for at spille bingo i Tyskland. Det siges at spillet blev introduceret i Berlin og andre byer tilbage i 1880’erne. Oprindeligt blev spillet omtalt som ”Lottospiel”. Det vil sige at en person råbte ”volltreffer”, når de havde fyldt pladen ud, fremfor at råbe bingo eller banko. Ordet kan oversættes til noget i nærheden af ”fuldtræffer” på dansk. 

Med Tyskland er det interessant at spillet også bruges til undervisning. Det er en form for læringsmetode, der hjælper piger og drenge med at lære fag i skolen. Her har det været brugt både til matematik og stavning. Metoden blev så populær at det også bruges til fx historie. 

Japanerne Elsker 75-Bingo

Naturligvis er der også bingofans uden for Europa. Fx er de glade for at spille bingo i Japan. Her er det pudsige at de foretrækker at spille versionen med 75 tal. Der er en sjov historie med at et enkelt event med bingokonkurrence havde tæt på 5000 deltagere. Det fortæller en del om dets popularitet i Danmark. 

Bingo i USA

USA er berømt for spillebyer som Atlanta og Las Vegas. Derfor er bingo naturligvis også populært i USA. Det siges at bingo er blevet spillet i USA siden 1920’erne. Alt sammen startede i forbindelse med karneval i Pittsburg og Pennsylvania. Især i kirkerne bliver der ofte spillet bingo spillet. Ligesom med tyskerne har amerikanerne også brugt bingo til at lære drenge og piger dyrenavne, stavning, historie, klokken og meget awndet. 

Kvinderne Foretrækker Bingo

Nu hvor vi har kigget på nationaliteter, er det også interessant at dykke ned i andre tal. En undersøgelse fra USA analyserede 60.000 bingospillere. Her var 70 procent af dem kvinder. Dermed var de resterende 30 procent mænd. Gennemsnitsalderen for bingospillerne lå på omkring 54 år. Dog var gennemsnitsalderen for mænd lavere og på 48 år. De fleste af de adspurgte bingospillere spillede det tre til fire gange hver uge. 

Der er flere og flere yngre spillere, som vælger at spille bingo. I Danmark har der været tiltag som Tv-programmet Bingo Banko med Simon Talbot og Jacob Wilson. Senere vendte Wilson tilbage med Joakim Ingversen som medvært. Showet eksisterer ikke længere i dag, men er et eksempel på hvordan bingospillet også trækker et yngre publikum. Ligeledes er det blevet nemmere at spille bingo fx på nettet. 

  • Published On : 1 år ago on 2022-10-25
  • Author By :
  • Last Updated : december 7, 2022 @ 12:20 pm
  • In The Categories Of : Nyheder
';