ProvinsGalop

Heste og mere

Det skal du vide om de forskellige former for hestevæddeløb

Hestevæddeløb er en populær sport i Danmark og der er især mange danskere som spiller på hestevæddeløb, men selvom der er mange som tror, at alle former for hestevæddeløb er de samme, så er der faktisk stor forskel på de forskellige former for væddeløb, i denne artikel ser vi på hvad man skal vide om de forskellige former for hestevæddeløb.

Hvad er hestevæddeløb?

Det er ingen hemmelighed, at hestevæddeløb er forbundet med en lang og traditionsrig historie. Hestevæddeløb er en sport, som startede i det gamle Grækenland og det er en sport hvor der er to eller flere ryttere eller kuske på en bane, som dyster i at komme først til mål.

Betting på hestevæddeløb

Der er tradition for at vædde på hestevæddeløb langt før online betting blev populært. Selv i forlystelsesparker kan man vædde på en miniatureudgave af hestevæddeløb og dette fortæller bare lidt om hvor populært det er at satse sine penge på heste. I dag foregår det meste online især takket været de mange betting bonusser, som gør det endnu sjovere at satse sine penge på ynglingshestene. Men for at kunne vædde online skal man have kendskab til de forskellige former for hestevæddeløb.

Hvad er de forskellige former for hestevæddeløb?

Det kan godt være at vi i Danmark hører mest om en form for hestevæddeløb når vi ser TV eller er på hestevæddeløbsbanen men der er faktisk tre forskellige former som alle er populære i Danmark, på de danske hestevæddeløbsbaner finder du for det meste travløb og galopløb, men montéløb er også relativt populære.

Hvad er et travløb?

Den nok mest populære form for hestevæddeløb i Danmark er Travløb, hvem kender ikke navnet Tarok, som i årene 1975 til 1980, nok var den mest populære danske travhest. Travløb er en form for væddeløb, hvor kusken sidder i en vogn som hedder en sulky som spændes efter hesten. Løbet foregår i trav, som er en form for gangart for hesten, hesten må dog ikke begynde at galopere, da dette kan føre til at kusk og hest bliver diskvalificeret. Ud af de ni hestevæddeløbsbaner der er i Danmark, kan du se travløb på de otte af dem.

Hvad er et Galopløb?

I modsætning til trav, så sidder rytteren som hedder en jockey på ryggen af hesten i et galopløb, galop er den hurtigste løbeform som hesten har. I modsætning til de to andre former for hestevæddeløb, så er det her meningen at hesten skal galopere gennem banen. Galopløb finder i Danmark sted på fire ud af de ni hestevæddeløbsbaner.

Hvad er et Montéløb?

Montéløb er også en form for travløb, forskellen er bare at rytteren eller jockeyen sidder på ryggen af hesten, og bliver ikke trukket af en vogn. Som med almindelige travløb må hesten under et Montéløb heller ikke galopere, hvis dette sker flere gange inden for et løb, så bliver rytter og hest diskvalificeret. På de danske hestevæddeløbsbaner finder der Montéløb sted på otte ud af de ni baner.

  • Published On : 6 år ago on 2018-02-24
  • Author By :
  • Last Updated : marts 22, 2023 @ 10:43 am
  • In The Categories Of : Nyheder

Skriv et svar

';