ProvinsGalop

Heste og mere

Information om hestevæddeløbsbanerne i Danmark

Betting på hestevæddeløb bliver mere og mere populært i Danmark, der er dog flere som tror at det i dag kun er muligt at vædde online med Bonuskoder til Casino og Bookmakers, da hestevæddeløbsbanerne i Danmark er ved at forsvinde, men dette stemmer ikke helt overens med sandheden, og i denne artikel vil vi se på nogle af de forskellige danske hestevæddeløbsbaner.

Hestevæddeløbsbaner til forskellige former for hestevæddeløb

Man kunne måske være tilbøjelig til at tro, at en hestevæddeløbsbane er ens til alle former for væddeløb, men faktisk er der forskel på banen alt efter om den skal bruges til travløb, eller om den skal bruges til galopheste. I Danmark er der 9 forskellige hestevæddeløbsbaner, hvor flere af dem bruges til både travløb men også til galopløb, mens andre af dem kun bruges til travløb. Nedenfor kan du læse om fem af banerne.

Amager Travbane

Selvom Danmark har flere hestevæddeløbsbaner, så er det især Amager Travbane som er kendt over hele landet, banen blev grundlagt tilbage i 1921. I Danmark er denne bane til dags dato stadig den mest benyttede travbane i landet, men faktisk har banen tidligere været brugt af køretøjer med flere hestekræfter end dem der findes ved et travløb, banen blev i 1930’erne brugt til motorcykelløb.

Billund Trav

Den næste bane vi vil nævne er Billund Trav, som tidligere hed Sydjysk Væddeløbsbane, banen blev grundlagt i 1971 og har igennem sin historie været brugt til mange forskellige former for løb, som for eksempel hundevæddeløb, galop og trav, men i dag bruges banen kun til travløb.

Jydsk Væddeløbsbane

Den næste væddeløbsbane ligger også i Jylland, dog lidt mere nordpå end Billund Trav, Jydsk Væddeløbsbane ligger lige syd for Aarhus i nærheden af Marselisborgskovene. Banen blev grundlagt tilbage i 1924 og den bliver i dag brugt både til galop og travløb, dog bliver der kun reddet galop mellem april og oktober, mens travløb finder sted hele året.

Fyens Væddeløbsbane

De har naturligvis også en hestevæddeløbsbane på Fyn og den ligger i den vestlige del af Odense. Banen blev åbnet tilbage i sommeren 1935 og der er både mulighed for galop og trav på Fyens Væddeløbsbane.

Charlottenlund Travbane

En liste over de mest berømte danske travbaner, ville ikke være fuldendt hvis vi ikke nævnede den ældste travbane i Danmark. Charlottenlund Travbane blev grundlagt helt tilbage i 1891, og er dermed ikke kun Danmarks ældste travbane, men faktisk den ældste i hele Norden. Banen blev oprindeligt bygget af Det Danske Travselskab, som stadig ejer banen den dag i dag. Det var oprindeligt Gotfred Tvede der designede de oprindelige bygninger, mens det er Georg Wittrock der står bag designet af de nyere bygninger. Det er på Charlottenlund Travbane, at Dansk Trav Derby finder sted.

  • Published On : 6 år ago on 2018-01-20
  • Author By :
  • Last Updated : december 5, 2022 @ 10:47 am
  • In The Categories Of : Nyheder

Skriv et svar

';