ProvinsGalop

Heste og mere

Hvilke er de tre største hestevæddeløb hvert år?

Hestevæddeløb er en af de ældste former for betting og at nyde sport som tilskuer. Flere af verdens største hestevæddeløb og eksisteret i flere årtier og vi kigger på de tre største begivenheder i hestesporten nedenfor. 

Kentucky Derby er verdens største løb

Uanset hvor du bor i verdenen kender du nok til Kentucky Derby, hvis du er vild med hestesport. Løbet bliver afholdt i Louisville i den amerikanske delstat i USA og det gentages hvert år den første lørdag i maj måned. Her konkurreres der på 2000 meter og præmiepuljen er på 3 millioner dollars, som svarer til mere end 20 millioner kroner. Løbet går helt tilbage til 1875. 

Det siges at alene amerikanske tipsters spillede for mere end 133 millioner dollars på løbet i 2015. Her tælles der ikke med det som spilles med Betfair bonus og andre former for betting rundt omkring i resten af verden. Derfor er det ikke overraskende det største hestevæddeløb, som mange ser frem til hvert år.

Dubai verdensmesterskabet er verdens rigeste hestevæddeløb

Den sidste lørdag i marts er der verdensmesterskabet i hestevæddeløb i Dubai. Her dystes der på 2000 meter, og præmiepuljen er på 12 millioner dollars. Det svarer altså til tæt på 100 millioner kroner. Derfor er det verdens største hestevæddeløb i forhold til præmiepuljen.

Her er der tale om et nyere løb. Det blev afholdt den første gang i 1996, og er også kendt som Dubai World Cup. Der er endnu ingen danskere, som har vundet løbet. I 2021 vandt Mystic Guide, som repræsenterer USA. Før da vandt irske Thunder Snow i 2018 og 2019.

I 2017 forsøgte Pegasus World Cup International Stakes at overgå Dubai World Cup. Ved den første udgave af hestevæddeløbet var der en præmiepulje på 12 millioner dollars og den kom op på 16 millioner dollars i 2018. Året efter blev det dog reduceret til 9 millioner dollars og i dag er den ”kun” på tre millioner dollars. Det skyldes blandt andet at prisen for at deltage er blevet reduceret fra en million dollars i 2017 til at blive gratis fra 2020 og fremover. Pegasus World Cup Stakes er et af de nyeste løb og derfor er det måske endnu ikke blandt verdens største, men det var vigtigt at nævne nu hvor vi var inde på Dubai World Cup.

Fars Media Corporation, CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0, via Wikimedia Commons

Pris de l’Arc de Triomphe fanger Europas opmærksomhed

Mange kalder det for det mest berømte hestevæddeløb i Europa. Hestevæddeløbet havde 100-års jubilæum for nogle år siden, da det blev afholdt for den første gang i 1920. Der dystes på 2400 meter, og derfor er det altså lidt længere end de andre løb, som vi har været inde på.

Her konkurreres der om præmiepuljen på 5,6 millioner dollars, og det afholdes på Longchamp væddeløbsbanen i den franske hovedstad Paris den første lørdag i oktober hvert år. 

Den hurtigste tid, der er blevet løbet var 2 minutter og 23,61 sekunder, da den irske hest Found fløj afsted i 2016. Hvis du spiller på løbet, bør du holde øje med Khalid Abdullahs heste, da han har vundet løbet seks gange indtil videre og vandt så sent som i 2017 og 2018 med Enable

  • Published On : 2 år ago on 2022-02-23
  • Author By :
  • Last Updated : juni 18, 2022 @ 6:28 pm
  • In The Categories Of : Uncategorized

Skriv et svar

';