ProvinsGalop

Heste og mere

Forskellen på showheste og væddeløbsheste

Der er mange der ser hestesport som en samlet sport, men faktisk er der stor forskel på show konkurrencer og hestevædeløb. En af de største forskelle er selve hestene, som kan være meget forskellige. Showheste og væddeløbsheste har hver især sine unikke egenskaber og du kan lære om dem ved at blive ved med at læse. 

Væddeløbsheste har en højere værdi

Først og fremmest er der mere interesse i væddeløbsheste end showheste. Hestevæddeløb tiltrækker flere tilskuere end show konkurrencer og selvom dette ikke er en forskel på hestene, så kan det stadigvæk påvirke hestenes værdi. 

Den høje interesse i væddeløbsheste giver også større muligheder for at kunne lære mere om hestene. Sport entusiaster, der satser penge på hestevæddeløb, kan blive bedre til betting ved at læse op på hestens form, stamtavle osv.

Væddeløbshestenes unikke egenskaber 

Da der er højere interesse i væddeløbshestene vælger vi også at fokusere på dem i første omgang. Disse heste kendetegnes ofte som heste med meget udholdenhed. Der er typisk tale om fuldblodsheste. Der findes dog også kvarte hesteracer og arabiske hesteracer samt Appalooses hesteracer, men de er ikke ligeså udbredt som fuldblods væddeløbsheste. Typisk bliver de bedste væddeløbsheste avlet igen og igen. 

Der er ofte tale om væddeløbsheste, som er unge heste i ekstrem god form. De spiser normalt foder, der kendetegnes som ”rocket fuel” på engelsk, hvilket er som en slags raket benzin, hvis man skulle oversætte det direkte til dansk. 

Typisk har væddeløbsheste meget energi og derfor kan de være sværere at håndtere sammenlignet med showheste. De skal jo have masser af energi, når det går med fuld fart fremad henover væddeløbsbanen. 

Desværre har væddeløbsheste et dårligt ry for at stille træskoene i en tidlig alder pga. skader eller blot at de ikke længere vinder. 

Showhestens unikke egenskaber

De fleste showheste er sunde racer, men der er ikke tale om specifikke hesteracer. På samme tid avler ejerne disse racer mindre sammenlignet med væddeløbshestene. De fleste showheste i USA er enten arabiske eller amerikanske. 

Faktisk skal en showhest i USA have mindst 50-99 % arabisk blod i årene for at kunne blive registreret som en national showhest. Men en hest behøver ikke at være registreret i et nationale showheste register i USA for at være en showhest. De kan sagtens konkurrere i lokale shows eller for sjov til andre begivenheder. 

Typisk bliver showheste også tjekket mere hos dyrelægen end væddeløbshestene og der er en højere standard, når det kommer til pleje af fx manke og hale. Det er jo hestens look, der i sidste ende er afgørende, når det kommer til at vinde præmier. 

Sidst, men ikke mindst er showhestene ofte ældre end væddeløbsheste og de forventes at opføre sig bedre end væddeløbshestene. 

  • Published On : 5 år ago on 2019-05-02
  • Author By :
  • Last Updated : august 2, 2019 @ 10:54 am
  • In The Categories Of : Nyheder

Skriv et svar

';