ProvinsGalop

Heste og mere

Sådan lærer at du at ride på egen hånd

Hvis du er en nybegynder på hesteryg, bør du altid få professionel hjælp. Hvis du ikke har kendskab til hvad du gør, kan du risikere at komme til skade. Ligeledes kan du skade hesten. Du ønsker sikkert at undgå begge dele. Netop dette kan du også undgå ved at træne dig selv på egen hånd. Det kigger vi på nedenfor.

Se videoer på YouTube 

Du kan se videoer på YouTube. Der kan du søge på ”lær at ride” og det fører til mange resultater. Fx er My Horse Tv en populær kanal på YouTube. Der kan du få tips til grundridning, hesteklip og meget mere.  

Læs de bedste bøger

Der er mange bøger om heste. Blandt andet har hestetræneren Ute Lehmann skrevet en fantastisk bog med titlen ”I harmoni med hesten”. Der er også bogen ”Centreret ridning” af Sally Swift samt ”Alt om hesten” af Susan Mcbane, som du kan læse. 

Arbejd på din selvtillid

Ridning handler mest af alt om at være sikker på hesten. Du skal stole på dine evner og ikke være bange for hesten. Mange mener at heste kan mærke, hvis du er nervøs. Derfor kan du lære at ride ved at arbejde på din selvtillid. Hvis du føler at du er bange for hesten, kan du besøge stalde, tage til rideshows, hestevæddeløb og andre steder hvor du kan komme tættere på heste. 

Er det muligt at lære at ride selv?

Det er muligt at lære at ride selv ved at bruge de ressourcer, som vi allerede har været inde på. Dog er det vigtigt at understrege at det måske er muligt, men at det er farligt at gøre det på egen hånd. Derfor anbefaler vi at du sørger for at søge professionel hjælp til at lære at ride, i det mindste indtil at du har styr på det grundlæggende.

Kan jeg lære at ride som voksen?

Det er aldrig for sent at lære at ride. Der er flere succeshistorier med mænd og kvinder, som har lært at ride, når de er over 50 år gamle. Det handler om at være tålmodig og at være i fysisk form. 

Du kan med fordel arbejde på at blive fysisk stærkere med fx cykling, gåture, løbetræning, styrketræning eller anden træning ved siden af. Det kan både gøre dig bedre i fysisk stand til at ride. Ligeledes kan det hjælpe dig med at forebygge skader. 

Hvor hurtigt kan man lære at ride?

Hvis du er utålmodig og ønsker at ride på egen hånd, kan du lære det forholdsvist hurtigt. En voksen person, som er sund både psykisk og fysisk set, kan lære at styre heste, forstå den, trave og skridte med hesten i løbet af ca. to måneder. 

  • Published On : 2 år ago on 2022-07-12
  • Author By :
  • Last Updated : december 7, 2022 @ 11:54 am
  • In The Categories Of : Uncategorized
';